Wilde Zwijnen

De meeste kans om ons te zien heb je in de vroege ochtend- en avondschemering.

Wij laten wel veel sporen achter, want als we iets te eten ruiken gaan we grondig te werk.

 

 

 

 

De Bostoren.

De bostoren is op loopafstand gelegen, bij helder weer kunt u vanaf de bostoren een prachtig uitzicht krijgen over de hele omgeving. De Bostoren heeft een hoogte van 40 meter.

 

 

Ontmoet de schaapherder

Tijdens het wandelen of fietsen kunt u op de Krachtighuizerheide en de grote en kleine Ark heide in het Speulder- en Sprielderbos in Putten de schaapherder met zijn kudde Drentse heideschapen ontmoeten tussen 22 juli en 19 augustus 2018.

Het Drents heideschaap is het oudste schapenras van het vasteland van West-Europa. Eén functie die schapenras altijd al had is bewaard gebleven: het in stand houden van de resterende heidegebieden. Wanneer heidegebieden niet worden begraasd, verandert het uiteindelijk in een grasvlakte of bos. Daarom grazen de schapen ook op de heidegebieden in Putten.

 

 

Museumboerderij Mariahoeve.

Boerderij in Putten geheel in de oude stijl gelaten.

Leuk om een indruk te krijgen hoe het boeren leven er

eeuwen lang heeft uitgezien. Er worden ook op de ouderwetse manier broden gebakken en er zijn demonstraties met ploegen en maaien met paarden.

 

 

 

Paleis ''Het Loo'' in Apeldoorn. (fietsafstand)

Het Paleispark is 650 hectare groot en ligt tegen Paleis Het Loo aan en rondom slot Het Oude Loo. Van oudsher heeft dit park gediend ter ontspanning en verpozing van de bewoners van Het Loo en hun gasten. De natuur vormde daarbij een fraai decor met cultuurhistorische elementen. Er zijn lanen, gazons, vijvers en een badhuis. In het Paleispark zijn acht wandelroutes.

 

Historisch Museum 'De Tien Malen'. (op loopafstand)

Het museum huisvest een grote collectie archeologische vondsten uit de oertijd zoals vuurstenen klingen, mesjes, schrappers en stenen bijlen. De geschiedenis van het dorp komt hier tot leven met landkaarten, foto’s, tekeningen en op schaal gemaakte kijkkasten van bijvoorbeeld een boerderij en grafheuvel.
Beleef het huishoudelijke werk in de ‘goot’ (keuken), het wonen op de heerd (huiskamer) en het repareren in de boerenwerkplaats. En leer daarbij ook alles over brinken, woeste gronden, maalschappen en nog veel meer.…